Wintersporters

De reizen zijn geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking (18-60 jaar). Onze wintersporters zijn over het algemeen zelfstandig, mobiel, zelf verzorgend en sportief. Sommigen hebben soms een zetje in de rug nodig bij het skiën, snowboarden, langlaufen of bij de dagelijkse verzorging, geldzaken, medicatie en contacten maken. Vanwege de 1-op-1 begeleiding wordt iedereen op eigen wijze begeleid en gestimuleerd.

Ervaring is niet noodzakelijk voor langlaufers, maar skiërs en snowboarders moeten de basis techniek beheersen en zelfstandig een eenvoudige (blauwe) piste kunnen afdalen. Belangrijk is dat je zin hebt in een sportieve vakantie en gezelligheid. Het grootste deel van onze wintersporters komt terug, waardoor er hechte en blijvende vriendschappen kunnen ontstaan. Ieder jaar kom je weer bekenden tegen! Alle nieuwe ski- en snowboarders laten wij een keer proef-skien of snowboarden, zo kunnen wij beter inschatten welke begeleider het beste matcht bij de wintersporter.

De wintersporters komen uit het hele land en ze wonen vaak in GVT’s, beschermde woonvormen, instellingen voor begeleid zelfstandig wonen, of ze wonen zelfstandig dan wel bij hun ouders.

Voor vragen, het ontvangen van de folder of aanmeldingen voor één van de reizen kunt u contact opnemen met Daphne Mol. Mail naar samen@samenindesneeuw.nl.

groepsfoto reis 1

%d bloggers liken dit: