De reizen zijn geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenbeschadiging van 18 jaar en ouder. Onze wintersporters zijn over het algemeen zelfstandig, mobiel, zelf verzorgend en sportief. Sommigen hebben soms een zetje in de rug nodig bij het skiën, snowboarden, langlaufen of bij de dagelijkse verzorging, geldzaken, medicatie of contacten maken. Vanwege de 1-op-1 begeleiding wordt iedereen op maat begeleid en gestimuleerd.

Ervaring is niet noodzakelijk voor langlaufers, maar skiërs en snowboarders moeten de basis techniek beheersen en zelfstandig een eenvoudige (blauwe) piste kunnen afdalen. Belangrijk is dat je zin hebt in een sportieve vakantie en gezelligheid. Het grootste deel van onze wintersporters komt terug, waardoor er hechte en blijvende vriendschappen kunnen ontstaan. Ieder jaar kom je weer bekenden tegen! Alle nieuwe ski- en snowboarders laten wij een keer proef-skien of snowboarden, zo kunnen wij beter kunnen inschatten welke begeleider het beste matcht bij de wintersporter.

De wintersporters komen uit het hele land en ze wonen vaak in beschermde of begeleide woonvormen, instellingen voor begeleid zelfstandig wonen, of wonen zelfstandig dan wel bij hun ouders.

groepsfoto reis 1

Voor vragen over één van de reizen kunt u contact opnemen met Samen in de Sneeuw. Mail naar samen@samenindesneeuw.nl.

Prijzen 2024

Alpine ski en snowboarders€ 1.495,-
Langlaufers€ 1.460,-

Inclusief:
Kennismaking in december, reis per luxe touringcar (tevens hele week tot onze beschikking).
Verblijf in hotel op basis van volpension (incl. dranken), persoonlijke 1-op-1 begeleiding en skipas voor 6 dagen voor skiërs/snowboarders.

Exclusief:
Materiaalhuur en reis- en annulerings verzekering.

Materiaal huur kosten:

Langlaufmateriaal (incl. schoenen)€ 50,-
Alpine ski’s/snowboard€ 75,-
Ski-/Snowboardschoenen€ 50,-
Helm (verplicht bij het skiën en snowboarden)€ 20,-